Zó selecteer je jouw kinderwagen!

Een kinderwagen aanschaffen is één van de leukste aankopen die je kunt doen. Je bent in blijde verwachting of oriënteert je namens iemand die een baby verwacht. Maar waarop selecteer je de kinderwagen, wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? We zetten meerdere bijzonderheden voor jou op een rijtje.

  1. Houd bij de aankoop goed rekening met de lengte van degene(n) die de kinderwagen gaat(n) voortbewegen. Als de kinderwagen te hoog of te laag is, dan merk je dat al snel in je gewrichten. Beter is het om direct ongemak te voorkomen door de kinderwagen hierop te toetsen.
  2. Denk na over de wijze waarop de kinderwagen vervoerd gaat worden. Gaat deze mee in de auto, kijk dan naar de maximale afmetingen zodat deze er ook echt in past?!
  3. De kinderwagen moet ook echt qua stijl bij de ouder(s)/ verzorger(s) passen. Let dus niet alleen op de specificaties, maar ook op de kleur, het materiaal en het dessin. Het is toch veel leuker om achter een kinderwagen te lopen die de eigen smaak uitdraagt?!
  4. Een kinderwagen is niet alleen een leuke aankoop, het vraagt ook om een serieuze investering. Nieuw kan aantrekkelijk zijn, en refurbished nóg aantrekkelijker. Refurbished betekent zo goed als nieuw, maar wel stukken voordeliger. En ook dan ben je verzekerd van vele zekerheden. Een interessante overweging dus.
  5. Wordt er ook regelmatig gewandeld in bosrijk gebied, op zandpaden of wat ruiger terrein? Let dan ook goed op de grootte van de wielen en de hoogte van het onderstel.
  6. Is het streven om zo lang mogelijk van de kinderwagen gebruik te maken (tot ongeveer 3 jaar), overweeg dan zeker een combiwagen?! Deze laat zich namelijk t.z.t. in een handomdraai aanpassen tot een wandelwagen met zitje. Doorgaans past er ook eenvoudig een autostoeltje op, dus dat is heel handig.
  7. Is het leeftijdsverschil klein tussen de jonge kinderen, dan is een duowagen optioneel. Bij de ene duowagen ligt de baby boven, bij een andere juist onder of naast elkaar. De voorkeur is vaak persoonlijk.

Twijfels over de juiste kinderwagen? Bij Refurbished-Kinderwagens kun je niet alleen 24 uur per dag terecht in de online shop, maar ook in de showroom aan de Pieter Zeemanweg 121 te Dordrecht. Dat kan maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00.

Heel veel plezier gewenst bij de selectie van de kinderwagen. Het team van Refurbished-Kinderwagens adviseert je graag bij jouw keuze.